Kirjoita hakusanasi

Earth Hour ei tarkoita vain valojen sammuttamista tunniksi kerran vuodessa. Se tarkoittaa myös välitöntä sitoutumista ja yhteistä toimintaa ympäristön suojelemiseksi. Tässä 7 tapaa jatkaa ympäristötekoja vuoden ympäri. Kaikki teot, sekä pienet että suuret, ovat tärkeitä.

 

1. Vietä autotonta päivää kerran viikossa. Jos tarvitset autoa päivittäin, autoton päivä myös kerran kahdessa viikossa tai edes kerran kuukaudessa auttaa. Käyttämällä julkista liikennettä pienennät hiilijalanjälkeäsi.

2. Sano EI muovikasseille kun käyt ostoksilla. Kanna kestokasseja mukanasi ja käytä niitä aina käydessäsi kaupoissa, ei pelkästään ruokakaupoissa.

3. Vaihda lamput energiaasäästäviin LED-lamppuihin. Pienet LED-kynttilät ovat täydellinen vaihtoehto oikeille kynttilöille.

4. Jääkaappia, pesukonetta ja muita uusia kodinkoneita ostaessa kannattaa kiinnittää hinnan sijasta huomiota energiamerkintään. Energiatehokkuus johtaa pitkällä tähtäimellä suuriin säästöihin.

5. Vaali pohjoismaista elämäntyyliä, johon on pitkään kuulunut minimalismi yksinkertaisine ja tarkoituksenmukaisine vailintoineen. Esimerkiksi kun ostat elintarvikkeita, osta sopivasti ja vain sen verran kuin tarvitset, jolloin vältyt hävikiltä.

6. Milloin viimeksi säädit jääkaappipakastimesi lämpötilaa? Huolehdi oikeasta lämpötilasta, niin saatat säästää pitkän sentin. Aina kun jääkaapin lämpötila laskee yhden asteen alle 5 asteen ja pakastimen lämpötila yhden asteen alle −18 asteen, sähkönkulutus kasvaa 2–5 %.

7. Kerro kavereillesi Earth Hourista ja käytä tunnistetta #Connect2Earth.

share