Kirjoita hakusanasi

Viimeisetkin rantahiekan ja aurinkovoiteiden rippeet on nyt pesty vaatteista, ja pohjoismaalaiset käyvät yhteisrintamassa kohti kerrospukeutumisen ja pitkien pimeiden iltojen aikaa. Onneksi meillä on selviytymiskeinomme! Nimittäin Tanskasta muihin maihin levinnyt hygge eli rento oleskelu.

Hyggeilystä ei tarvitse luopua, mutta sitä voi harrastaa entistä kestävämmällä tavalla. Seuraavia vinkkejä noudattamalla voit tehdä pimeistä syys- ja talvikuukausista aavistuksen vihreämpiä.

Sammuta valot

Kynttilät ovat taattu viihtyisän ilmapiirin luoja. Valitettavasti ne levittävät huoneilmaan saastuttavia hiukkasia. Tanskan teknillisen korkeakoulun tekemä tutkimus osoittaa, että jo yksi kynttilä voi nostaa huoneen hiukkastason kuusi kertaa korkeammaksi kuin yhdellä Tanskan vilkkaimmin liikennöidyistä teistä. Onneksi perinteisille steariinikynttilöille on vaihtoehtoja. Esimerkiksi soijavahasta valmistettujen kynttilöiden hiukkaspäästöt ovat huomattavasti pienemmät. Jos tahdot kokonaan eroon hiukkasista, voit investoida romanttisiin led-sähkökynttilöihin, jotka muistuttavat perinteisiä esikuviaan.

Läheisyys lämmittää

Kun ulkona on kylmä, ihmiset pakkautuvat sisälle. Ja kun ihmiset pakkautuvat sisälle, he tuottavat lämpöä. Ruotsissa Tukholman keskusrautatieaseman kautta kulkevien 250 000 työmatkalaisen ruumiinlämmöllä lämmitetään kadun toisella puolella sijaitseva toimistorakennus. Sama mekanismi toimii myös omissa illanvietoissasi. Voit siis hyvin laskea lämpötilaa asteella parilla, kun perhe ja ystävät ovat koolla.

Tee se itse

Oletko pannut merkille, että isoäitien aikaiset harrastukset ovat taas muodissa? Ympäri maailmaa neulotaan, virkataan ja puuhaillaan muiden tee se itse -projektien parissa. Kaikki itse tehty sopii hyvin myös joululahjaksi. Luonto kiittää, kun et osta uutta. Lisäksi lahjasi ovat yksilöllisiä ja varmasti mieluisia.

share
Seuraava