Kirjoita hakusanasi

Tiesitkö, että pelkästään autoilun osuus kaikista EU:n hiilidioksidipäästöistä on noin 12 %? Se on aika paljon.  Siitä on siis paljon hyötyä, että jättää auton silloin tällöin kotiin ja käyttää kestävää liikennettä.

Lue lisää helppoja vinkkejä ottaa kestävä liikenne osaksi arkeasi.

 

Työmatkapyöräilystä

Tiesitkö, että työpaikallasi voi olla paljon vaikutusta siihen, kuinka helppoa ja mukavaa työmatkapyöräily on arjessa? Työpaikka voi tarjota hyvät suihkutilat ja pyörien säilytyspaikat tai jopa lainata pyörän työntekijälle, jotta aina ei tarvitse ottaa taksia seuraavaan tapaamiseen.

Jos työpaikallasi ei ole vielä ajateltu näitä asioita, voit ehkä itse ottaa työmatkapyöräilyn puheeksi seuraavassa kokouksessa? Voit esimerkiksi kertoa, että aktiivisilla työntekijöillä on vuodessa keskimäärin 5 sairauspäivää vähemmän kuin ei-aktiivisilla työntekijöillä.

 

Lapsi- ja ympäristöystävällinen liikenne

Lasten saaminen tunnetusti mullistaa kaiken, mutta heidän ei tarvitse kuitenkaan muuttaa liikkumistottumuksiasi. Tavarapyörällä voit helposti kuljettaa itseäsi ja 1–2 lasta. Jos ajat pidemmälle kuin päiväkotiin ja takaisin, on olemassa myös sähköavusteisia tavarapyöriä, joilla pääset liikkumaan helposti ja saat itse liikuntaa. Samalla lapset tottuvat hyviin pyöräilytapoihin alusta asti. Bonus: tavarapyörä sopii myös vaikka vähän isompienkin ostosten kuljettamiseen.

 

Tulevaisuus on sähköinen

Autonvalmistaja Volvo uskoo maapallomme vihreään tulevaisuuteen niin paljon, että se ilmoitti tänä kesänä vähentävänsä polttomoottoreita vuodesta 2019 lähtien. Sen sijaan se panostaa enemmän sähkö- ja hybridimoottoreiden valmistukseen. Sähkö- ja hybridiautojen myynti Pohjoismaissa näyttää todella hyvältä – joissakin maissa se sujuu nopeammin kuin toisissa.

Johdossa on Norja, jossa on myyty kaiken kaikkiaan 45 384 akkukäyttöistä autoa vuoden 2016 kuluessa. Se on 73 % koko Pohjoismaiden myynnistä! Ruotsi on toisella sijalla 21 prosentilla koko myynnistä. Seuraavina tulevat Tanska (3 %) ja Suomi (2 %).

 

Jaa autosi

On tietenkin myös tilanteita, jolloin matka on niin pitkä tai tavaraa niin paljon, että auto on välttämätön. Siinä tapauksessa voit mahdollisesti jakaa autosi muiden kanssa. Internet on pullollaan sovelluksia, jotka mahdollistavat kimppakyydit, mutta aina voi myös kysellä työpaikalla, onko jollain sama matka kuin sinulla.

share
Seuraava